Geschiedenis

Kerstspel 2013

Het Kerstspel op het Oranjeplein zet zich voort en vond dit jaar plaats op zaterdag 21 december 2013.

Met als thema ‘Loop het verhaal in’ kon je als bezoeker het kerstverhaal beleven en ervaren van dichtbij. Samen met mensen uit de Schilderswijk werd het kerstspel gerealiseerd en tegelijkertijd was het een plek waar mensen uit verschillende hoeken en gaten van Den Haag bij elkaar konden komen en elkaar ontmoeten. Net als vorig jaar was het erg nat, maar goed.


Kerstspel 2012

Met Kerst 2012 heeft er een groot kerstspel plaatsgevonden op het Oranjeplein. Tijdens deze natte, koude en ongezellige donkere dag brachten we mensen samen die anders langs elkaar heen zouden leven.

Het sociaal pension heeft enthousiast mee gedaan. De activiteitenbegeleiding ging samen met de bewoners doosjes vouwen. Er waren contacten met Parada en met The Mall (jongeren) in de Mussen.
Volwassenen en ook een aantal kinderen uit de buurt hebben meegeholpen aan het spel achter de schermen of hebben een rol vervuld bij de opvoering. Naast het samenwerken en elkaar leren kennen, leerden kinderen en hun ouders ook zingen, toneel spelen en dansen. Er waren wijkbewoners die ‘het een eer vinden om mee te mogen doen aan zoiets groots’. Ook zagen we dat wijkbewoners ook weer andere mensen in hun omgeving enthousiast maakten. Wij hopen dat na de kerst er een blijvend gevoel van tolerantie en saamhorigheid is, omdat men elkaar heeft leren kennen en respecteren.